Hopp til hovedinnhold
/
Foto: Getty Images

Oppskrift på halvgrove surdeigsbrød på spelt

Når du skal bake med surdeig, gjelder det å ha god tid. Det krever til gjengjeld minimalt med arbeid. Det kan være smart å sette deigen på morgenen og steke på kvelden, eller omvendt.

Publisert i Aktuelt om ernæring av Marit Kolby Torsdag 1. juni, 2017 - 21:19 | sist oppdatert Mandag 28. mars, 2022 - 13:56

Se våre studier i ernæring

Halvgrove speltsurdeigsbrød med lin-, solsikke- og gresskarfrø – 2 brød

Dette trenger du:
2 ss surdeigsstarter
6 dl lunkent vann
10 gram salt
2 ss olivenolje (kan sløyfes, men gir saftighet)
1 dl linfrø
0,5 dl gresskarfrø
0,5 dl solsikkefrø
400 gram sammalt speltmel
300-400 gram siktet speltmel

Slik gjør du:

Bland 400 gram sammalt mel, 250 gram finmalt mel sammen med alt vannet til en jevn masse. Dekk til og la stå i 30 minutter (+/-). Tilsett nå surdeigsstarter, salt, olivenolje og frø og bland godt. Tilsett deretter mer siktet mel litt etter litt, til deigen blir fast og slipper bollen. Del deigen i to, og trykk begge emnene godt ned i to smurte brødformer som rommer 1 ½ liter. Dekk formene med plast, og la dem stå i romtemperatur. Det kan ta 8-12 timer før de begynner å heve seg. La brødene heve til dobbel størrelse. Lag et par snitt på toppen med en skarp kniv. Sett brødene inn i kald ovn, og sett ovnen på 250 grader. Etter 30 minutter skrur du varmen ned til 180 grader og steker videre i 30 minutter. Avkjøl på rist.

Meld deg på vårt nyhetsbrev


Tilbake til toppen